משתמשת במנשא תינוק? טיפים לשימוש נכון!

אני פוגשת הרבה בקליניקה נשים לאחר לידה, כשברוב המקרים מעורב כאב מציק בגב תחתון. יכולות להיות לכך סיבות רבות החל מ

  • לילות ללא שינה או שינה לא סדירה.
  • מנחי שכיבה בעת הנקה היוצרים עומס על מפרקי הכתף (כתף מורכבת מ 5 מפרקים). עומסים אלו משפיעים ישירות על גב תחתון ואגן.
  • הרמה והנפה מרובים של התינוק בצורה לא נכונה היוצרים עומס על חוליות גב עליון, חוליות העורף וברכיים ומשם הדרך קצרה לכאבי גב.
  • דריכות התרגשות ולצידם אולי אף התרגזויות, כעסים וביקורת עצמית.
  • מערכת הורמונלית שהחליטה לצאת במחול סוער עם עליות וירידות של מצבי רוח (המערכת ההורמונלית פועלת ומשפיעה על המערכת העצבית המרכזית בעמוד השדרה. מערכת העצבים הסימפטתית היא זו המכווצת את השרירים והרקמות).

אך הפעם אני רוצה להסב את תשומת הלב לסיבה הקשורה לאביזר מאוד פופולרי בקרב אימהות – מנשאי תינוקות.

בשנים האחרונות הפכו מנשאי התינוק לאביזר טרנדי, ואכן לזכותם יתרונות רבים: מפחית בכי, קל להרדים, מאפשר קשר עין ישיר בין האם לתינוק וגם מאפשר לטפל בעוד מיליון פעולות אחרות כשהידיים משוחררות והתינוק קרוב אליך.

אך אם סבלת מכאבי גב תחתון במהלך ההיריון, מנשא כזה עלול ליצור עומס גדול על שרירי הגב, במיוחד עם ה"קטן" שלך שוקל כבר 10 קילו המחוברים לחזה במשך שעות בכל פעם. ברוב המקרים משקל זה יוצר עומס על רצפת אגן, המורכבת משרירים ורקמות חיבור אלסטיות שעדין מתוחות ומכווצות לאחר הלידה. תהליך איסוף רצפת האגן לוקח 6-12 חודשים. ולכן, הדבר האחרון שתרצי לעשות זה להעמיס "ולפוצץ" את הגב עם משקל עודף.

להלן 7 טיפים לשימוש נכון עם מנשא תינוק קדמי ולמניעת כאבי גב:

הכיתוב פונה לנשים, אך מתאים מאוד גם לגברים.

אמנם אין הנחיות רשמיות בנוגע למספר השעות שרצוי או נכון ללכת עם מנשא, אך חשוב שתורידי אותו ברגע שתתחלי לחוות אי נוחות כלשהי. הטיפים הבאים ישמרו עליך מכאבי גב!

  1. כשאת שמה את מנשא התינוק, לבשי אותו גבוה ככל האפשר, זה יפחית את העומס על הגב שלך.
  1. הדקי את המנשא כך שהתינוק יהיה קרוב ככל האפשר לגוף. מנשא רפוי מדי יגביר את הלחץ על גב תחתון.
  1. אם את משתמשת במנשא מובנה כמו ארגו-ביבי או צ'יקו, הקפידי תמיד להשתמש בחגורת המותניים ולהדק אותה בצורה טובה מעל הירכיים כדי להבטיח שמשקל התינוק יונח על הירכיים ולא על הגב.
  1. ‏וודאי שרצועות הכתפיים מהודקות ואחידות בגובהן.
  1. כאשר ילדך מגיע לשישה חודשים או 15 קילו, הגיע הזמן לעבור ללבישת מנשא גב. הנחת תינוק כבד מדי בחזית עלולה לגרום לכאבי גב תחתון וללחץ על החוליות.
  1. הימנעי מלשים את תינוקך במנשא עם הפנים קדימה. מנך זה עלול לגרום ללחץ בגב התחתון ורצפת אגן, מה שמוביל לכאבי גב, בריחת שתן, טחורים, כאבי בירכיים ובעיות אחרות. אם יש היסטוריה של כאבי גב, עדיין תוכלי להשתמש במנשא אך בחרי אחד שיעזור לפזר את משקל התינוק באופן שווה בין הירכיים לכתפיים.
  1. היי קשובה לגוף שלך והימנעי מלהעמיס בשנה הראשונה ללידת התינוק משקלים כבדים על הגב ואם יש הליכות ארוכות השתמשי בעגלה ולא במנשא

ודבר נוסף –

טפלי בגוף ובעצמך באהבה. אל תשימי את עצמך בצד – מגיע לך זמן של שקט ושלווה עם עצמך במהלך השבוע, תתאמי עיסוי לפחות פעם בחודש, פגשי חברות, הצטרפי לקבוצת פילטיס, פלדנקרייז, יוגה, ריקוד או מדיטציה, ואספי כוחות מחודשים ורוגע פנימי. את נפלאה ומגיע לך להנות בכל זמן שתבחרי.

מחשבה אחת על “משתמשת במנשא תינוק? טיפים לשימוש נכון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s